fbpx

Jodie & Glenn Webster

CLIENT

Dec 2021

DATE

Restaurant & Kiosk

CATEGORY

https://www.longviewcottesloe.com.au/

PROJECT LINK

The Longview restaurant fit-out was a project in the pipeline for some time. Dedicated Construction was working with the clients from The Blue Duck (original venue name) which was a Cottesloe institution in its heyday but the venue was defiantly getting tired and in need of a major overhaul but with a view as good as theirs it was always a very appealing project.

Dedicated Construction worked with the Blue Duck owners over a couple of years with a few designers but the budget always seemed too tight to pull it off properly with a 200-pax venue. It was MATA Design Studio that came up with a concept that the owners fell in love with and managed to increase the budget to give us the green light to finally proceed.

Given the age of the existing restaurant fit out all front areas were demolished and stripped back to their bare shell particularly the Cafe and existing bathrooms.

The main areas of rejuvenation were the main dining area, front alfresco / entry and a major modification of the cafe. The main dining area works consisted of removing the old carpet and preparing and grinding the concrete substrate to a beautiful honed finish. The ceilings received a unique circle detail with acoustic fins running the length of the ceiling space. DeCo constructed the custom joinery display walls, banquette seats, wine walls, spirit shelves, waiter stations and fireplace ledge out of a combination of Tasmanian Oak solid timber and veneers.

The Cafe space had a major demolition component and was reshuffled into the walkthrough design you see today which is a long way from the pokey little window that was once there. The entire street front Alfresco transformation was the other notable upgrade with individual cobblestones, a pergola structure, decked seating and a secret cavity slider cafe entry door totally transforming the front elevation of the venue.

Main Floor

Main floor looking over the popular North Cottesloe beach.

longview restaurant fit out

Main Floor

Looking towards the fireplace. We custom made the Victorian Ash tables tops to match wine spine walls and display shelves.

longview restaurant fit out

Kitchen

Revamped kitchen counter - new tiled facade and the integrated LED strip.

longview restaurant fit out

CEILING FEATURES

Acoustic baffles to reduce the noise in the main floor. Painted MDF board was used to create precise white circle patters as a ceiling feature.

longview restaurant fit out

Custom Shelving Unit

Clean line Victorian Ash custom shelving unit with small shadow line to the ceiling.

longview restaurant fit out

Custom Booth Detail;s

Two tone booth seat and backrest with neat French seams. The floating plinth is constructed in solid Victorian Ash.

longview restaurant fit out

Custom Point of Sale Cabinet

Victorian Ash point of sales cabinet with an integrated table lamp.

longview restaurant fit out

Custom High Table

High bar table constructed by DeCo with solid Victorian Ash benchtop and A-frame legs.

longview restaurant fit out

Main Bar Cladding

Existing countertop with new tiled facade and an integrated LED strip.

longview restaurant fit out

Main Bar Wine Display

Powercercoated wire mesh integrated into Vic Ash overhead shelving unit.

longview restaurant fit out

New Cafe Space

The new Cafe went from a tiny coffee window into this new walkthrough configuration giving the customers much better interaction with the space

longview restaurant fit out

Street Side Alfresco

This was previously unused space which is a great escape from the wind

longview restaurant fit out

Street Side View

A vast improvement from the original entry

longview restaurant fit out

New Cafe Enty Wall

This Vic Ash lining board wall conceals the secret Cafe door

longview restaurant fit out

Alfresco Pergola Structure

Timeless batten ceilings provide just enough shade.

longview restaurant fit out

Related Projects

Want to see more?

View All